|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Acre; Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Rondônia; Embrapa Roraima; Embrapa Semiárido; Embrapa Solos; Embrapa Uva e Vinho. MenosEmbrapa Acre; Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Rondônia; Embrapa Roraima; Embrapa Semiárido... Mostrar Todas |
Data corrente: |
05/01/2011 |
Data da última atualização: |
01/02/2011 |
Autoria: |
BUENO, S. C. S. (Coord.). |
Título: |
Vinhedo paulista. |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
Campinas: CATI, 2010. |
Páginas: |
256 p. |
Descrição Física: |
il. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Parte 1: São Paulo: berço da vitivinicultura brasileira; Vinhedos nas serras paulistas; Vitivinicultura na Mantiqueira; Vitivinicultura Cunhense na serra do mar; A vitivinicultura em diferentes contextos. Parte 2: Implantação dos vinhedos; Cobertura vegetal do solo na cultura da videira; Variedades de uvas para vinho e suco; Importância do uso de porta-enxertos na viticultura; Nutrição, calagem e adubação da videira; Doenças da videira; Pragas da videira; Outras pragas que atacam as uvas. Parte 3: A produção de vinhos; Principais passos para a obtenção de um bom vinho (resumo). |
Palavras-Chave: |
Cultivar; São Paulo; Videira; Vinhedo; Vinicultura; Vinificação; Vites; Vitivinicultura. |
Thesagro: |
Adubação; Doença de planta; Enxerto; Historia; Nutrição vegetal; Plantio; Praga; Praga de planta; Produção; Qualidade; Uva; Variedade; Vinho; Viticultura. |
Thesaurus Nal: |
Wines. |
Categoria do assunto: |
-- A Sistemas de Cultivo F Plantas e Produtos de Origem Vegetal P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
Marc: |
LEADER 01484nam a2200397 a 4500 001 1875077 005 2011-02-01 008 2010 bl uuuu 00u1 u #d 100 1 $aBUENO, S. C. S. (Coord.). 245 $aVinhedo paulista. 260 $aCampinas: CATI$c2010 300 $a256 p.$cil. 520 $aParte 1: São Paulo: berço da vitivinicultura brasileira; Vinhedos nas serras paulistas; Vitivinicultura na Mantiqueira; Vitivinicultura Cunhense na serra do mar; A vitivinicultura em diferentes contextos. Parte 2: Implantação dos vinhedos; Cobertura vegetal do solo na cultura da videira; Variedades de uvas para vinho e suco; Importância do uso de porta-enxertos na viticultura; Nutrição, calagem e adubação da videira; Doenças da videira; Pragas da videira; Outras pragas que atacam as uvas. Parte 3: A produção de vinhos; Principais passos para a obtenção de um bom vinho (resumo). 650 $aWines 650 $aAdubação 650 $aDoença de planta 650 $aEnxerto 650 $aHistoria 650 $aNutrição vegetal 650 $aPlantio 650 $aPraga 650 $aPraga de planta 650 $aProdução 650 $aQualidade 650 $aUva 650 $aVariedade 650 $aVinho 650 $aViticultura 653 $aCultivar 653 $aSão Paulo 653 $aVideira 653 $aVinhedo 653 $aVinicultura 653 $aVinificação 653 $aVites 653 $aVitivinicultura
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Agropecuária Oeste (CPAO) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
20/12/2018 |
Data da última atualização: |
27/04/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
KLESENER, D. F.; SANTOS, R. S. S. dos; GEBLER, L.; MARCHIORETTO, L. de R. |
Afiliação: |
Daniela Fernanda Klesener, Embrapa Uva e Vinho, BR 285, Km 115, Morro Agudo, Caixa Postal 177, CEP 95200 - 000 Vacaria, RS, Brasil; REGIS SIVORI SILVA DOS SANTOS, CNPUV; LUCIANO GEBLER, CNPUV; Lucas de Ross Marchioretto, Universidade do Estado de Santa Catarina, Programa de Pós - Graduação em Produção Vegetal, Av. Luiz de Camões, 2090, CEP 88520 - 000, Lages, SC. Brazil. |
Título: |
Population fluctuation and infestation of Drosophila suzukiiin berry crops in Southern Brazil. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
African Journal of Agricultural Research, v. 13, n. 11, p. 499-511, March 2018. |
DOI: |
10.5897/AJAR2018.12999 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Drosophila suzukii is an insect pest with high capacity to cause damage to soft-skinned fruit whose behavior on host crops in Brazil is still unknown. This study aims to determine the population fluctuation of D.suzukii on different berry crops from 2014 to 2017 and infestation. In each orchard, two traps containing attractant (biological yeast + sugar + water) were installed each week; and sorting was done in laboratory after two days hold-up period. At the same time, fruits were harvested to assess the presence of D. suzukii. The emergence of D. suzukii was observed in December (late spring), population increased from January to March (summer) and terminated in June (late fall). In the winter, there were no adults in the traps. The crop of blackberry as highly preferred in first two years, followed by raspberry and strawberry. In the third year, the preference was for raspberry. The blueberry is less attacked due to the asynchronization between the fruiting time and occurrence of the pest. Key words: Spotted wing drosophila, blackberry, raspberry, blueberry, strawberry. |
Palavras-Chave: |
Blackberry; Blueberry; Raspberry; Spotted wing drosophila; Strawberry. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/189158/1/586892156276.pdf
|
Marc: |
LEADER 01803naa a2200229 a 4500 001 2102319 005 2019-04-27 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.5897/AJAR2018.12999$2DOI 100 1 $aKLESENER, D. F. 245 $aPopulation fluctuation and infestation of Drosophila suzukiiin berry crops in Southern Brazil.$h[electronic resource] 260 $c2018 520 $aDrosophila suzukii is an insect pest with high capacity to cause damage to soft-skinned fruit whose behavior on host crops in Brazil is still unknown. This study aims to determine the population fluctuation of D.suzukii on different berry crops from 2014 to 2017 and infestation. In each orchard, two traps containing attractant (biological yeast + sugar + water) were installed each week; and sorting was done in laboratory after two days hold-up period. At the same time, fruits were harvested to assess the presence of D. suzukii. The emergence of D. suzukii was observed in December (late spring), population increased from January to March (summer) and terminated in June (late fall). In the winter, there were no adults in the traps. The crop of blackberry as highly preferred in first two years, followed by raspberry and strawberry. In the third year, the preference was for raspberry. The blueberry is less attacked due to the asynchronization between the fruiting time and occurrence of the pest. Key words: Spotted wing drosophila, blackberry, raspberry, blueberry, strawberry. 653 $aBlackberry 653 $aBlueberry 653 $aRaspberry 653 $aSpotted wing drosophila 653 $aStrawberry 700 1 $aSANTOS, R. S. S. dos 700 1 $aGEBLER, L. 700 1 $aMARCHIORETTO, L. de R. 773 $tAfrican Journal of Agricultural Research$gv. 13, n. 11, p. 499-511, March 2018.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|